KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality Jaroslav Perútka, jsem manžel, otec, stavař a komunální politik

Jaroslav Perútka, jsem manžel, otec, stavař a komunální politik

Přidáno 2. 9. 2024
Vážení přátelé,
mnohým z Vás se nemusím představovat, ale jelikož opakování je matka moudrosti, dovolte mi v krátkosti představit Vám pohnutky, které mě vedou ke kandidatuře do zastupitelstva MSK.

Jmenuji se Jaroslav Perútka, jsem manžel, otec, stavař a komunální politik. Pracuji již několikáté volební období jako člen Sociální a zdravotnické komise města Nový Jičín a člen Krajské komise pro občany se zdravotním postižením.
Jsem Novojičínák a  občan Moravskoslezského kraje.
Na těchto platformách se setkávám s konkrétními příběhy lidí v našem městě, v našem kraji. Za každým řešeným případem vidím člověka, jeho konkrétní problém, jeho situaci.  Naše město, náš kraj je hlavně o lidech. Spousta z nás pomoc nepotřebuje, nebo si poradí sama… ale jsou lidé, kterým je potřeba podat pomocnou ruku, prostřednictvím sociálních služeb, sociálních pracovníků nebo jinými způsoby.
Ze své praxe i osobní životní zkušenosti vím, že pokud někdo potřebuje pomoci a chce pomoc přijmout, máme v našem území nastavené takové mechanismy, které mu pomohou situaci dříve či později překonat. Ale proces musí být oboustranný, není efektivní nabízet pomoc tam, kde ji nikdo nepřijímá. Každý z nás je odpovědný za svůj život, svůj osud.  Náš kraj v oblasti sociální péče udělal obrovský kus práce a já chci v této práci pokračovat, udržet nastavený standard a pokud to půjde, tak jej posunout. Chci být užitečný ve snaze sociální oblasti zajistit dostatečný finanční objem na fungování  sociálních služeb v území, spolků a sdružení. Vnímám velikou profesionalitu a odbornost  pracovníků odboru sociálních věcí krajského úřadu a budu se jej snažit podporovat. Budu se snažit vytvářet nástroje a mechanismy v rámci samosprávy kraje pro podporu těch  nejzranitelnějších – dětí bez rodičů, lidem v krizi, lidem s duševní diagnózou, prostě všem, kteří naší pomoc a podporu potřebují a nejsou schopni své životní trápení zvládnout sami, bez podpory zvenčí.
Moje vize pro práci v zastupitelstvu MSK je však širší. Mou snahou vždy bylo, aby naši mladí spoluobčané měli možnost žít své životy tam kde se narodili, tam kde patří. Aby neodcházeli za vidinou lepšího života do velkých měst, ale po nabytí studijních a životních zkušenosti se vraceli zpět do našeho kraje. K tomu jim musíme připravit podmínky. V kontextu kraje je to zejména zajištěni zajímavých pracovních příležitosti, služeb, kvalitní zdravotní péče a zejména dostupného bydlení, které musí jít ruku v ruce s atraktivním a zdravým životním prostředím, ve kterém budou vychovávány budoucí generace - naše budoucnost.
Pokud se ztotožňujete s podobným vnímáním politického směrování našeho kraje, pak Vám budu vděčný, když budete volit kandidátku SPOLU a mě podpoříte svým preferenčním hlasem.
Děkuji Vám a přeji pevné zdraví
Váš Jaroslav